У Харкові викрили банду з легалізації псевдопереселенців з ОРДЛО: з'явились фото та відео
Категорія
Події
Дата публікації

У Харкові викрили банду з легалізації псевдопереселенців з ОРДЛО: з'явились фото та відео

У Харкові викрили банду з легалізації псевдопереселенців з ОРДЛО: з'явились фото та відео
Джерело:  online.ua

У Харкові співробітники СБУ викрили банду, яка займалась оформленням соціальних виплат для мешканців ОРДЛО.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook голови регіонального прес-центру СБУ Владислава Абдули.

Читайте також: Затримання бойовиків ДНР на Донбасі: з'явилося відео

"Правоохоронці встановили, що організував протиправний бізнес мешканець Луганщини разом з кількома спільниками. Вони підшукували осіб з так званої ДНР-ЛНР, які хотіли отримувати соціальні виплати від української держави як вимушені переселенці, не змінюючи місць проживання", - написав Абдула.

Працівники СБУ встановили, що причетними до незаконних схем є місцеві держслужбовці - з управління праці та соціального захисту населення Харківської міськради та обласного управління Фонду соціального страхування.

"Учасники угруповання ставили псевдопереселенців на облік, відкривали їм банківські карткові рахунки, платіжні картки для отримання пенсій, довічні державні стипендії та інші соціальні виплати. Оформлення кожної особи становило у середньому понад сім тисяч гривень. За інформацією спецслужби, серед псевдопереселенців, які протиправно одержували виплати з Державного бюджету України, були учасники незаконних збройних формувань так званих ДНР-ЛНР", - розповів спікер СБУ.

Він додав, що під час обшуку було вилучені ксерокопії паспортів мешканців Донбасу, банківські картки, готівка, в тому числі і російські рублі, а також сепаратистська символіка та навіть портрети президента РФ Володимира Путіна.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що у Києві викрито підпільну друкарню, на якій виготовлялись фальшиві документи для бойовиків так званих ДНР-ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?