Стало відомо, про що домовились Порошенко й Лукашенко в Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, про що домовились Порошенко й Лукашенко в Білорусі

Стало відомо, про що домовились Порошенко й Лукашенко в Білорусі
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко під час робочого візиту до Республіки Білорусь  обговорив з білоруським лідером Олександром Лукашенком широкий спектр питань двосторонньої співпраці.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.

Порошенко заявив, що домовився з Лукашенко про відновлення виробничої кооперації між українськими та білоруськими підприємствами.

"Ми домовились дати доручення розробити та підписати угоду про відновлення виробничої кооперації між нашими підприємствами. В тому числі, це стосується галузі сільськогосподарського машинобудування, автомобілебудування, енергетичного машинобудування, з підвищенням ступеню локалізації продукції машинобудування, яка постачається на українські ринки", - повідомив глава держави.

  Читайте також: "Ми рідні люди, хто нас може розділити? Ніхто!" — Лукашенко Порошенку

Президент також повідомив, що була досягнута домовленість про розширення ринків двох країн для товарів та послуг із України та Білорусі.

Під час зустрічі також було домовлено про співпрацю в гуманітарній сфері. Крім того, відбудеться засідання декількох робочих груп щодо секторальної співпраці. Під час переговорів українська та білоруська сторони домовилися про взаємодію в галузі енергетичної безпеки, збереження і збільшення присутності Білорусі на ринку нафтопродуктів України.

Також зазначається, що сторони обговорили питання організації відзначення 345-річчя з дня народження автора першої європейської Конституції, українського гетьмана Пилипа Орлика, який народився на території сучасної Білорусі.

Як повідомляв ONLINE.UA, виступаючи разом з президентом Білорусі Олександром Лукашенко на ЧАЕС, президент України Петро Порошенко заявив, що ніхто і ніколи не зможе посварити Україну і Білорусь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?