США пояснили, навіщо встановлюють у Південній Кореї систему ПРО
Категорія
Світ
Дата публікації

США пояснили, навіщо встановлюють у Південній Кореї систему ПРО

США пояснили, навіщо встановлюють у Південній Кореї систему ПРО
Джерело:  BBC

США мають намір розгорнути у Південній Кореї сучасну систему протиракетної оборони з метою "напоумити лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, але не для того, щоб поставити його на коліна".

Про це заявив командувач Збройними силами США в Тихому океані адмірал Гаррі Харріс, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

За словами військового, американці готові протистояти будь-якій ракетній загрозі з боку КНДР за допомогою "найкращих технологій".

Адмірал Харріс припустив, що Північна Корея спробує атакувати США, щойно у неї з'явиться така військова можливість.

Читайте також: У КНДР погрозами відповіли на маневри авіаносця США

"З кожним випробуванням Кім наближається до своєї мети, тобто до використання ядерної зброї проти міст США", - сказав він у виступі в Сенаті США.

Крім того, військовий заявив, що стосунки між президентом США і лідером Китаю Сі Цзіньпін лишаються "позитивними і обнадійливими".

"Це чисто оборонна система. Вона спрямована на північ, а не на захід", - сказав він, додавши, що вона "не становить жодної загрози для Китаю".

Система THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) - мобільний комплекс наземного базування, призначений для перехоплення балістичних ракет малої і середньої дальності і покликаний захистити Південну Корею від ракетної загрози з боку північного сусіда.

Як уточнили в південнокорейському міністерстві оборони, розміщення системи ПРО було узгоджене ще минулого року, проте в експлуатацію її введуть тільки до кінця 2018 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше США відправили до Корейського півострова військові кораблі й підводний човен.

У свою чергу, Китай заявив, що американська ракетна система THAAD може дестабілізувати безпекову ситуацію, враховуючи, що напруга в цьому регіоні зростає на фоні побоювань, що Північна Корея може планувати ядерні випробування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?