Шкіряк назвав "двох покидьків", винних у вибухах в Балаклії
Категорія
Події
Дата публікації

Шкіряк назвав "двох покидьків", винних у вибухах в Балаклії

Шкіряк назвав "двох покидьків", винних у вибухах в Балаклії

Вина за вибухи на складах артилерійських боєприпасів у Балаклії лежить на абхазькому сепаратистові Iналі Ардзінбі та кураторі проекту "Бесарабської народної республіки" Артемі Бузилі.

Про це заявив радник голови МВС Зорян Шкіряк, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українські новини".

Свої слова Шкіряк аргументував листуванням помічника президента Росії Володимира Путіна Владислава Суркова, яке було розкрите українськими хакерами. У відповідності до нього Ардзінба був причетний до керівництва операцією щодо вибуху збройового складу в Балаклії.

На думку Шкіряка, Сурков і його підлеглий Ардзінба відіграють ключову роль у диверсіях в Україні.

Читайте також: Під Балаклією під час демонтажу снаряда загинула дитина

"Суть питання дуже проста - Інал Ардзінба безпосередньо керує диверсіями проти України. Звичайно, головним кремлівським куратором є Сурков, а це його безпосередній, скажімо так, підлеглий, який займається власним проектом "Бессарабія", ну, ви про це знаєте. Вся ситуація на південному сході України – це все справа рук покидька Ардзінби", - розказав він.

У той же час радник голови МВС висловив упевненість, що теракт у Балаклії було сплановано у Кремлі і він став одним з елементів гібридної війни, яку Росія веде проти України.

"Безумовно, Інал Ардзінба є однією з ключових фігур. По-перше, потрібно сказати, що він є представником команди Путіна, є заступником відкритого ворога України Владислава Суркова, і, безумовно, Інал Ардзінба є одним з тих, хто бере безпосередню участь у плануванні диверсій у державі Україна. Особисто у мене жодних сумнівів у цьому немає. Тому в цій ситуації я можу повністю довіряти інформації від українських хакерів", - заявив Шкіряк.

Також він нагадав про злам пошти Суркова, який "підтвердив його пряму участь у спробах внутрішньої дестабілізації ситуації в Україні, тому обидва цих покидьки грають сьогодні ключову роль у тих диверсіях, як прямих, так і внутрішніх, які проводять російські спецслужби проти України".

Як повідомляв ONLINE.UA, 23 березня в Балаклії на території військового арсеналу Міністерства оборони виникла пожежа, в результаті якої почали вибухати боєприпаси, а деякі з них розліталися далеко за межі складу.

За даними Міністерства охорони здоров’я, в результаті інциденту загинула одна людина і ще троє отримали поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?