Арбітраж в Стокгольмі: "Газпром" вимагає від "Нафтогазу" вже $37 млрд
Категорія
Економіка
Дата публікації

Арбітраж в Стокгольмі: "Газпром" вимагає від "Нафтогазу" вже $37 млрд

Арбітраж в Стокгольмі: "Газпром" вимагає від "Нафтогазу" вже $37 млрд
Джерело:  РІА Новини

Російский "Газпром" збільшив позовні вимоги до "Нафтогазу України" в Стокгольмському арбітражі з 31,7 мільярдів доларів до 37 мільярдів доларів.

Про це йдеться у фінансовому звіті російської компанії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РИА Новости.

Як стало відомо, арбітраж має винести рішення за позовами російського "Газпрому" і "Нафтогазу" близько 30 червня.

Нагадаємо, що "Газпром" і "Нафтогаз" судяться з червня 2014 року. Позови стосуються контрактів на поставки з Росії в Україну і транзит через українську територію від 2009 року.

Читайте також: Суд в Києві прийняв важливе рішення щодо "Газпрому"

Раніше "Газпром" звернувся до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма з проханням про арбітраж з метою стягнення з "Нафтогазу" боргу за поставлений в 2013-2014 роках газ, а також коштів за формулою "бери, або плати".

У свою чергу, "Нафтогаз" звернувся з позовом про ретроактивну зміну ціни, відшкодування переплат і скасування заборони реекспорту.

Суд об'єднав обидва позови.

Як повідомляв ONLINE.UA, 27 березня "Нафтогаз України" подав позов проти Єврокомісії в Загальний суд Європейського суду справедливості з вимогою скасувати рішення про збільшення російським "Газпромом" потужностей газопроводу OPAL і нарощування обсягів прокачування газу по газопроводу "Північний потік".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?