Армія готова до введення воєнного стану - Міноборони
Категорія
Політика
Дата публікації

Армія готова до введення воєнного стану - Міноборони

Армія готова до введення воєнного стану - Міноборони
Джерело:  interfax.com.ua

Заступник міністра оборони Ігор Павловський заявив, що Збройні сили в змозі виконувати завдання керівництва держави у разі оголошення воєнного стану в Україні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"На сьогодні в разі розвитку конфлікту на сході України, в разі введення воєнного стану, ЗСУ, підтягнувши підготовлений резерв, повністю в змозі виконати вимоги керівництва держави в частині підтягування і розгортання для повного застосування. Тут проблем немає", - сказав замміністра оборони в ході Міжнародної конференції з безпеки.

Читайте також: Україні дали прогноз щодо військового стану: опубліковано відео

Він також зазначив, що підготувати й реформувати армію за останні три роки в умовах війни на Донбасі вдалося завдяки Мінським угодам.

"Завдяки тому, що є Мінський формат, у нас є низька інтенсивність конфлікту на Сході країни. Це дає можливість на сьогодні виконувати ряд завдань: переводити армію на професійну основу, озброювати, формувати нові структурні види, зокрема ССО (Сили спеціальних операцій - ред.)", - сказав Павловський.

Він нагадав, що з початку російської агресії Україна втратила понад 10 тис. громадян, з яких - 2 тис. 652 військовослужбовці. Крім того, на сьогодні окуповано близько 43 тис. кв. км українських територій.

"Не виключається ескалація конфлікту", - додав замміністра.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр під час візиту до Москви заявив, що ситуація, що склалася на Донбасі, може призвести до більш серйозної конфронтації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?