Україна стала лідером серед країн, де розрив між багатими і бідними найменший
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна стала лідером серед країн, де розрив між багатими і бідними найменший

Україна стала лідером серед країн, де розрив між багатими і бідними найменший
Джерело:  The Guardian

Україна, згідно з результатами дослідження "Індексу нерівності", очолила рейтинг країн, де розрив між багатими та бідними найменший.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

При дослідженні питання фінансової нерівності в 140 країнах світу, дослідники використовували два показники ступеня розшарування суспільства - Коефіцієнт Джині й Коефіцієнт Пальма. Коефіцієнт Джині є найбільш використовуваним показником нерівності, який враховує розподіл доходів країни, де 0 являє собою повну рівність і 100 загальну нерівність.

Читайте також: Україна потрапила до десятки найнебезпечніших країн світу

Використовуючи останні дані Світового банку, дослідники визначили, що Південна Африка, Намібія і Гаїті є одними з найбільш нерівних країн з точки зору розподілу доходів. Україну, Словенію і Норвегію віднесли до найбільш рівноправних націй в світі.

Коефіцієнт Пальма є альтернативою Коефіцієнту Джині, і фокусується на зростаючій прірві між багатими та бідними в суспільстві. Коефіцієнт Пальма розраховується як відношення середніх доходів 10% найбагатшого населення до середніх доходів 40% найбіднішого населення. Згідно з дослідженнями, Україна знову посідає перше місце.

Проте дослідники зазначають, що оцінка нерівності далеко не однозначна. Якщо не зосереджуватися виключно на фінансовій нерівності, а оцінювати ще й рівень життя, то результат буде відрізнятися.

Як повідомляв ONLINE.UA, за результатами Всесвітньої доповіді про щастя 2017 (World Happiness Report 2017), заснованій на показниках ВВП на душу населення, рівні соціальної підтримки, очікуваній тривалості життя, свободі громадян приймати життєво важливі рішення, щедрості і відношенню до корупції, Україна займає 132-е місце з 155.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?