NASA опублікувала унікальні фото Сатурна, зроблені зондом Сassini
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

NASA опублікувала унікальні фото Сатурна, зроблені зондом Сassini

NASA опублікувала унікальні фото Сатурна, зроблені зондом Сassini
Джерело:  ciclops.org

Американська Національна авіакосмічна агенція NASA опублікувала фотографії, зроблені зондом Cassini, який наблизився до атмосфери Сатурна на рекордно коротку дистанцію.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт NASA.

Як відомо, Cassini відновив зв’язок із Землею, який був тимчасово перерваний на час першого в історії прольоту апарату між Сатурном і його кільцями. На даний момент зонд передає дані, які були отримані під час прольоту.

Відзначається, що під час прольоту Cassini знаходилася на відстані близько трьох тисяч кілометрів від поверхні Сатурна і приблизно за 300 кілометрів від внутрішньої межі його кілець.

Читайте також: 20 років в космосі: опубліковано 11 кращих фотографій від апарата Cassini, з’явилося яскраве відео

Cassini-Huygens — одна з найбільш грандіозних космічних станцій, що були запущені в космос. Вона наповнена величезною кількістю інструментів і камер для точних вимірювань і високоякісних знімків в різних атмосферних умовах і спектрі кольору.

Космічна станція складається з орбітальної станції Cassini і зонда Huygens.

Вартість станції склала більше 3 мільярдів доларів, і була запущена в космос в 1997 році для дослідження Сатурна та його супутника Титана.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що у NASA запланували 22 прольоти Cassini між кільцями Сатурну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?