2017 рік може стати роком УПА в столиці - Київміськрада
Категорія
Культура
Дата публікації

2017 рік може стати роком УПА в столиці - Київміськрада

2017 рік може стати роком УПА в столиці - Київміськрада

2017-й рік в Києві може бути проголошений роком Української повстанської армії.

Проект рішення щодо цього погодили 27 квітня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Київську міську раду.

Читайте також: У Польщі розібрали пам'ятник воїнам УПА: опубліковані фото

Проект рішення "Про проголошення 2017 року на території Києва Роком Української революції та Української Повстанської Армії" до 100-ї річниці початку Української національної революції 1917-1921 років розробив депутат Київради Юрій Сиротюк.

Документ передбачає пошук в столиці місць, пов'язаних з подіями революції та діяльністю ОУН, а також проведення заходів з їх увічнення.

Крім іншого, в рік УПА пропонують проводити тематичні інформаційні, навчально-виховні, культурно-мистецькі заходи в навчальних закладах, науково-практичних конференції, виставки архівних документів, фотоматеріалів, речових пам'яток.

Також пропонується віднести до заповідної території урочище Аскольдова могила і зберігати історичну спадщину у місцях, пов'язаних з подіями українського державотворення та українського визвольного руху.

"В умовах, коли українська нація знову зі зброєю в руках протистоїть російському агресору, історичний досвід боротьби українців проти окупантів є вкрай цінним. Поширення правдивої інформації про український національно-визвольний рух ХХ століття є вкрай важливим для консолідації української нації, збереження державного суверенітету та національної ідентичності", - прокоментував документ Юрій Сиротюк.

Проект рішення буде додатково розглянутий комісією з питань інформаційної політики, туризму та культури.

Як повідомляв ONLINE.UA, 26 квітня у селі Грушовичі в Підкарпатському воєводстві Польщі місцеві націоналісти розібрали пам’ятник воїнам УПА, що обурило МЗС України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?