У Китаї перевірятимуть роботу двірників, зважуючи пил з вулиць
Категорія
Світ
Дата публікації

У Китаї перевірятимуть роботу двірників, зважуючи пил з вулиць

У Китаї перевірятимуть роботу двірників, зважуючи пил з вулиць
Джерело:  Reople

У Китаї адміністрації міст запровадили критерії оцінки роботи двірників, для чого вирішили перевіряти вагу пилу з вулиць.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Рeople.

Китайські муніципалітети розподілили міські вулиці на 3 категорії, кожна з яких відповідає заданим стандартам. На вулицях I категорії допускається до 5 г пилу на квадратний метр, на вулицях II категорії - до 10 г, на вулицях III категорії - до 20 г. Перевірки вулиць у рамках нових правил проводяться вибірково та без попереджень. Під час перевірок інспектори огороджують квадратний метр дороги та збирають пил для подальшого зважування.

Читайте також: У Китаї спустили на воду перший авіаносець власного виробництва: з'явились фото

Якщо вулицю вважатимуть брудною, відповідальний за її прибирання двірник отримує штрафне очко. Того, хто набере 3 очка звільняють, а керівництво притягнуть до дисциплінарної відповідальності.

Зазначається, що комунальникам така ініціатива влади не сподобалась - вони скаржаться, що доводиться працювати понаднормово, щоб вулиці відповідали стандартам чистоти. Дороги III категорії доводиться прибирати 4-5 разів на день з 4:00 до 18:00.

Нові правила оцінки чистоти вулиць також викликали критику з боку користувачів соцмереж - багато з користувачів заявляють про несправедливість щодо прибиральників. При цьому рівень забруднення повітря, наприклад, у Сіані в середньому дорівнює 153. Відповідно до індексу якості повітря (AQI), нормою вважається показник від 0 до 50.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?