В Україні шпигунський софт використовують близько 300 компаній - СБУ
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні шпигунський софт використовують близько 300 компаній - СБУ

В Україні шпигунський софт використовують близько 300 компаній - СБУ
Джерело:  BBC

Керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук заявив, що близько 300 українських компаній використовують шпигунське програмне забезпечення, розробник якого співпрацює з ФСБ Росії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС-Україна.

За словами Ткачука, використання цього програмного продукту було заборонено в 2016 році в зв'язку з тим, що воно "було визнано спеціальним технічним засобом". Він додав, що ризик використання цих програм полягає в тому, що розробники не повідомляють про всі їхні функції.

Читайте також: Справа Dragon Capital, або Хто ж так наїжджає?

Представник СБУ зазначив, що без відома клієнта можливий контроль всієї інформації, яка обробляється на комп'ютері, тобто вся ця інформація може потрапити на сервери, розташовані в Росії.

Нагадаємо, напередодні СБУ провела обшуки в низці українських компаній. Ткачук підтвердив, що йшлося зокрема про інвестиційну компанію Dragon Capital і державну компанію "Укргазвидобування".

Як повідомляв ONLINE.UA, на брифінгу Ткачук заявив, що Служба безпеки України проводила обшуки в компанії "Укргазвидобуванні" та найбільшій інвестиційній компанії країни – Dragon Capital у рамках кримінального провадження щодо використання російських програм незаконного стеження "Стахановец".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?