Війна на Донбасі: понад півсотні обстрілів, троє поранених
Категорія
Події
Дата публікації

Війна на Донбасі: понад півсотні обстрілів, троє поранених

Війна на Донбасі: понад півсотні обстрілів, троє поранених

Протягом минулої доби, 27 квітня, бойовики на Донбасі влаштували 52 обстріли позицій Збройних сил України, внаслідок яких троє українських військових були поранені.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО.

На Приморському напрямку з мінометів калібру 120 мм і 82мм, озброєння БМП і гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї сепаратисти били по позиціях морських піхотинців в районі Водяного.

Крім того, з 82 мм мінометів, озброєння БМП і гранатометів різних систем обстрілювали ся опорні пункти поблизу Мар'їнки. З мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП, гранатометів, кулеметів великих калібрів і стрілецької зброї вони били по українських позиціях поблизу Гнутово.

Читайте також: На Донбасі бойовики розстріляли російський безпілотник

В Широкіно терористи вели вогонь з озброєння БТР, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а в Новотроїцькому – з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. По позиціях сил АТО в районах Павлополя і Красногорівки бойовики вели вогонь з гранатометів і кулеметів великих калібрів, а поблизу Новоселівки Другої – зі стрілецької зброї. Біля Павлополя і Мар'їнки "працювали" снайпери.

На Донецькому напрямку по українських позиціях біля Авдіївки бойовики стріляли з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

По опорних пунктах поблизу Миронівського бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів і кулеметів великих калібрів. По силах АТО в Зайцево і Кам'янці терористи застосовували 82 мм міномети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, а в Верхньоторецькому – озброєння БМП і кулемети великих калібрів. По позиціях в районі Пісків бойовики вели вогонь з протитанкових гранатометів.

На Луганському напрямку з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї бойовики били по позиціях ЗСУ біля Кримського. Опорні пункти поблизу Катеринівки обстрілювалися з 82 мм мінометів і гранатометів. В Станиці Луганській і Сизому бойовики стріляли з гранатометів різних систем, а у Валуйському - зі стрілецької зброї.

"В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, скільки громадян України знаходяться в заручниках бойовиків так званих ЛНР та ДНР на окупованому Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?