В Македонії протестувальники захопили парламент: опубліковані фото і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

В Македонії протестувальники захопили парламент: опубліковані фото і відео

В Македонії протестувальники захопили парламент: опубліковані фото і відео
Джерело:  kurir.mk

У Македонії ввечері 27 квітня в столиці країни, Скоп'є, протестувальники увірвалися в будівлю парламенту.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Kurir.

Прорив до парламенту стався після того, як коаліція, очолювана соціал-демократами, заявила про обрання спікером парламенту етнічного албанця Талята Джафері, лідера Демократичного союзу за інтеграцію, що представляє інтереси албанців у Македонії.

Протестувальники – прихильники колишнього прем'єр-міністра країни Миколи Груєвського – вважають, що це обрання незаконне і є державним переворотом.

Читайте також: Вибори у Франції: в Парижі затримано майже 150 протестувальників, з’явилося відео

Демонстранти влаштували бійку з поліцією, а всередині будівлі нападали на депутатів. Кілька людей, включаючи главу фракції соціал-демократів Зорана Заєва, зазнали поранення.

В результаті сутичок є постраждалі. Їхні дані встановлюються. Кілька протестувальників затримано.

Мітингувальники вимагають скасування результатів парламентських виборів, відставки президента та формування нового уряду.

Високий представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні та член Єврокомісії з питань політики сусідства Йоханнес Хан засудили напади на членів парламенту в столиці Македонії Скоп'є.

Як відомо, на парламентських виборах, що пройшли в Македонії у грудні 2016 року, Демократична партія за македонську національну єдність Груевского набрала 38,1% голосів, але не змогла сформувати коаліцію.

Внаслідок політичної кризи більше п'яти місяців не вдається обрати спікера македонського парламенту і розпочати формування кабінету міністрів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі з'явилися подробиці "розхитування" ситуації у сусідній Чорногорії, де помітили роботу спецслужб Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?