Обвинуваченого у передачі "тітушкам" зброї в ході Революції Гідності випустили з СІЗО
Категорія
Події
Дата публікації

Обвинуваченого у передачі "тітушкам" зброї в ході Революції Гідності випустили з СІЗО

Обвинуваченого у передачі "тітушкам" зброї в ході Революції Гідності випустили з СІЗО
Джерело:  5 канал

Ростислава Заворотного, що є одним з обвинувачених у справі щодо передачі зброї "тітушкам" під час Революції Гідності, відпустили з Лук'янівського СІЗО.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "5 канал".

"Закінчується строк тримання його під вартою. Він нікуди не збирається тікати. Поїде додому, до родини, а завтра вранці буде в суді", - підкреслив адвокат Заворотного Сергій Войченко.

Читайте також: Звільнені екс-бійці "Беркута" заявили про втечу в Росію: опубліковано відео

Обвинуваченого відпустили о 24-й годині в ніч на 28 квітня.

Зазначимо, що за версією слідства в ніч на 21 лютого 2014 року Заворотний разом з трьома колишніми міліціонерами отримав 100 автоматів Калашникова і 50 тисяч патронів до них зі складів Міністерства внутрішніх справ, після чого передав їх "тітушкам".

Захистники обвинуваченого постійно клопотали про відвід суддів, внаслідок чого в Шевченковському райсуді Києва в останні три дні не вдалося розглянути питання щодо обрання йому подальшого запобіжного заходу.

Крім адвокатів та близьких Заворотного на волі зустрічали активісти Нацкорпусу. Проте один з активістів критично висловився про звільнення обвинуваченого: "Беркутівці, яких нещодавно випустили, клялися, божилися, плакали, – як тільки отримали шанс поїхати, одразу ним скористалися. Я думаю, він поїде в Росію і там отримає політичний притулок".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Апеляційний суд прийняв рішення звільнити одного з фігурантів справи про розстріл Майдану, екс-беркутівця Віталія Гончаренко з-під варти під особисте зобов'язання, після чого той опублікував в мережі відеозвернення, начебто записане в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?