100 днів Трампа: Білий дім вважає ізоляцію Росії в ООН одним з головних успіхів
Категорія
Світ
Дата публікації

100 днів Трампа: Білий дім вважає ізоляцію Росії в ООН одним з головних успіхів

100 днів Трампа: Білий дім вважає  ізоляцію Росії в ООН одним з  головних успіхів

Адміністрація президента США Дональда Трампа підбила підсумки перших 100 днів своєї роботи, назвавши одним з головних успіхів ізоляцію Росії в ООН, а також успіхи у відносинах з Китаєм.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Білого дому.

"Президент Трамп протистояв країнам, які загрожували нашій національній безпеці після багатьох років невдалої дипломатії. Протягом перших 100 днів президент відправив меседж світові своїм швидким і рішучим наказом завдати удару по сирійській авіабазі, звідки був розпочатий напад із застосуванням хімічної зброї проти невинних цивільних", - зазначається в документі.

Читайте також: Радник Трампа попередив Кремль про жорсткі переговори щодо Сирії

При цьому підкреслюється, що Трамп ще більше ізолював Сирію і Росію в ООН шляхом проведення успішної дипломатії з президентом Китаю Сі Цзіньпінєм.

До інших успіхів нового глави Білого дому в зовнішній політиці також зараховані санкції проти Сирії після хімічної атаки та санкції проти Ірану за порушення міжнародної угоди, що обмежує його розробки балістичних ракет.

Крім того, у Трампа працюють над посиленням тиску на Північну Корею з метою припинення провокаційних ракетних випробувань.

У Білому домі також звернули увагу, що за перші 100 днів президентства Дональд Трамп здійснив 70 телефонних дзвінків 38 світовим лідерам, а також провів 17 зустрічей на найвищому рівні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Дональд Трамп попередив про можливість серйозного конфлікту з КНДР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?