У Facebook визнали, що стали ареною для пропаганди
Категорія
Світ
Дата публікації

У Facebook визнали, що стали ареною для пропаганди

У Facebook визнали, що стали ареною для пропаганди

Найбільша соціальна мережа світу Facebook визнала, що стала "полем бою" для різних урядів, які намагаються маніпулювати громадською думкою в інших країнах, і анонсувала заходи для протидії таким "інформаційним операціям".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutche Welle.

У підготовленому аналітиками з кібербезпеки документі йдеться, що окремі уряди та організації фінансують "підкилимні зусилля" для поширення пропагандистської інформації та брехні для геополітичних цілей.

Також відзначається створення сотень штучних профілів для "хибного роздування" важливості окремих тем, збирання паролів користувачів обманом, кампанії з координації "лайків" для вірусного просування дописів, створення груп для прихованої пропаганди, а також поширення расистських матеріалів і коментарів, що розпалюють ненависть.

Читайте також: Facebook зробив неприємний сюрприз раднику Путіна

Зазначається, що подібне "хибне роздування", як правило, організовується людьми із знанням місцевої мови та базовими знаннями політичної ситуації в країні, яка є ціллю пропаганди. Автори звіту додали, що метою таких кампаній може бути як підтримка чи дискредитація тих чи інших ідей або кандидатів, так і створення атмосфери непорозуміння та недовіри загалом.

Соцмережа повідомила, що почне боротьбу з "інформаційними операціями" із видалення фейкових профілів та виявлення політичного чи комерційного спаму. Зокрема перед виборами у Франції минулого тижня Facebook заблокував близько 30 тисяч аккаунтів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше адміністратори Facebook заблокували депутата російської Держдуми Віталія Мілонова за його образи на адресу українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?