Україна бореться з корупцією, але повільно - МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна бореться з корупцією, але повільно - МВФ

Україна бореться з корупцією, але повільно - МВФ
Джерело:  Тиждень.ua

Україна рухається у боротьбі з корупцією, проте повільно.

Про це заявив перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю виданню "Тиждень".

Читайте також: Критично важливо: в МВФ пояснили вимогу проведення пенсійної реформи в Україні

Серед показників прогресу в боротьбі з корупцією Ліптон назвав наявність інституцій (створення НАБУ), прозорість (е-декларування), забезпечення законності (внутрішнє управління), очищення банківської системи від проблем.

"Корупція в багатьох країнах випливає зі здатності олігархів використовувати банки для фінансування корупційної діяльності або компаній: проводити нелегальні платежі через фінансові інституції. Там, де у Східній Європі банками добре управляють, корупції менше", - зазначив він.

Ще одним показником він назвав лібералізацію. Так газова система була в епіцентрі корупції, і очищення "Нафтогазу" і його структур, урегулювання цін для виключення можливості купувати імпортоване паливо дешево та продавати дорого - серед способів очищення від корупції.

"У деяких із цих царин Україна зробила важливі кроки вперед. В інших залишається ще багато незробленого. У деяких ми можемо спробувати надати опіку й підтримку. А деякі вимагають політичної дії керівництва країни", - підкреслив Ліптон.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше заявив, що українська судова система є неефективною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?