Трамп попросив у Південної Кореї мільярд доларів за систему ПРО
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп попросив у Південної Кореї мільярд доларів за систему ПРО

Трамп попросив у Південної Кореї мільярд доларів за систему ПРО
Джерело:  France24

Президент США Дональд Трамп заявив, що Південній Кореї було б "доречно" заплатити мільярд доларів за систему протиракетної оборони, встановлену американцями для перехоплення балістичних ракет Північної Кореї.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.

"Я повідомив Південну Корею, що було б доречно, якби вони заплатили. Це мільярдна система. Це феноменально, вона збиває ракети прямо в небі", - сказав Трамп.

Нагадаємо, що раніше стало відомо про те, що перші деталі комплексу протиракетної оборони THAAD були доставлені на місце розгортання в Південній Кореї. Представники США запевнили, що система почне працювати протягом декількох днів.

Читайте також: Трамп попередив про можливість серйозного конфлікту з КНДР

У свою чергу в Сеулі запевнили, що, відповідно до угоди про статус сил, яка регулює військову присутність США в країні, Південна Корея повинна надати території для розміщення THAAD і забезпечити інфраструктуру, а впровадження і експлуатацію повинні оплачувати американці.

"Це базове положення не зміниться", - йдеться в заяві міністерства оборони Південної Кореї.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше американські військові пояснили, що встановлюють систему ПРО у Південній Кореї не для того, аби поставити на коліна лідера КНДР Кім Чен Ина, а лише намагаючись "напоумити" його.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?