Стало відомо, скільки дітей навчається в українських класах в окупованому Криму
Категорія
Культура
Дата публікації

Стало відомо, скільки дітей навчається в українських класах в окупованому Криму

Стало відомо, скільки дітей навчається в українських класах в окупованому Криму

Кількість учнів, що навчаються в українських класах в окупованому Криму, скоротилась у 31 раз.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Дзеркало тижня".

Читайте також: Порошенко розповів, хто поверне Крим Україні

Згідно з даними Кримської правозахисної групи, з моменту анексії півострова Росією на початку 2014 року кількість класів з українською мовою навчання скоротилась у 31 раз.

На нинішній день в окупованому Симферополі лишилось усього 174 дитини, які вивчають шкільку програму українською мовою.

"Росія проводить у Криму цілеспрямовану політику ліквідації основ української ідентичності та української культури. При виборі мови навчання батьки піддаються моральному або адміністративному тиску з боку керівництва шкіл, їм висувається вимога не вказувати українську як мову навчання. Важливо й те, що в ситуації, коли на українців наполегливо навішується ярлик "ворога", кримчани побоюються відверто позиціонувати свою українську ідентичність при виборі мови навчання", – йдеться у висновку Кримської правозахисної групи.

Як повідомляв ONLINE.UA, 19 квітня Міжнародний суд ООН погодився на впровадження тимчасових заходів за позовом "Україна проти Росії" для захисту національних меншин в анексованому Криму. Зокрема суд зобов'язав Росію забезпечити наявність на анексованому півострові освіти українською мовою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?