Порошенко пообіцяв нові конфіскації у сім'ї Януковича, Луценко назвав імена
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко пообіцяв нові конфіскації у сім'ї Януковича, Луценко назвав імена

Порошенко пообіцяв нові конфіскації у сім'ї Януковича, Луценко назвав імена
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що незабаром з'являться нові повідомлення щодо конфіскації грошей, вкрадених екс-президентом Віктором Януковичем та його оточенням.

Про це голова держави заявив на зустрічі з генпрокурором Юрієм Луценком і секретарем РНБО Олександром Турчиновим, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.

"Хочу повідомити, що це не останнє рішення щодо спрямування вкрадених коштів до державного бюджету. Нам відомі місця, де найближчим часом буде заблоковано додаткові кошти на мільярди гривень", - запевнив президент.

Також Порошенко додав, що "у рамках програми правової допомоги співпраці з нашими партнерами за кордоном кошти також надходитимуть із заблокованих рахунків колишніх українських чиновників".

Читайте також: Конфісковані у Януковича і Ко гроші підуть на зміцнення оборони і соцпідтримку - Порошенко

"Кошти, вкрадені в українців, будуть продовжувати надходити до державної скарбниці. Ці кошти також буде зараховано до золотовалютних резервів держави, що збільшить міць національної грошової одиниці", - підкреслив він.

У свою чергу, генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв, що не пізніше Дня Незалежності України, 24 серпня, будуть реалізовані судові процеси щодо українського олігарха Сергія Курченка і екс-урядовця Олександра Клименка, які переховуються від правосуддя, повідомляє Еспресо.TV.

"Ми плануємо не пізніше Дня Незалежності реалізувати судові процеси щодо Курченка і Клименка, які підозрюються у розграбуванні країни на колосальні суми", - розповів керівник ГПУ.

За його словами, частину з цих сум українцям вже повернули.

"Будемо продовжувати цей процес: повертати гроші та майно через судові процеси", - наголосив Луценко.

Також генпрокурор повідомив, що "з німецькими колегами працює над поверненням активів цих злодіїв, які вкладали кошти на території Німеччини".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше керівник ГПУ та секретар РНБО прокоментували конфіскацію 1,5 млрд доларів у Януковича і його оточення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?