Лікарі: допомоги психіатра та нарколога потребують 1,7 млн українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Лікарі: допомоги психіатра та нарколога потребують 1,7 млн українців

Міністерство охорони здоров'я України
Лікарі: допомоги психіатра та нарколога потребують 1,7 млн українців

За даними офіційної статистики, на початок 2016 року в Україні було зареєстровано 1,7 мільйона людей, які потребують психіатричної та наркологічної допомоги.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Міністерства охорони здоров'я України.

Лікарі підкреслили, що допомога спеціалістів потрібна майже чотирьом відсоткам населення країни.

При тому, в структурі психічних розладів у 2015 році найпоширенішими були розлади психіки та поведінки внаслідок вживання психоактивних речовин – алкоголю, наркотиків. Ці випадки становили 58,41% усіх зареєстрованих випадків.

Читайте також: В Одесі п’яний військовий прокурор влаштував бійку з патрульними — активіст

Порушення здоров’я пов’язані зі стресом, невротичні та соматоформні розлади становили 8,9%, розлади настрою – 1,8%.

Варто зазначити, що серед осіб із розладами психіки та поведінки, зареєстрованих у 2015 році, 62,7% – це люди працездатного віку.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, показник глобального тягаря захворювань для психічних розладів у 2004 році становив 13%, а в 2020 році сягне 15%. Найвищим цей показник є для країн Східної Європи, в тому числі й для України.

Крім того медики відзначили, що рівень самогубств у Східній Європі є особливо високим, а рівень споживання алкоголю надвисоким і продовжує зростати.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в російській столиці, Москві, психіатри затримали "сина Путіна", який приїхав з Камчатки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?