У суд ООН в Гаазі передали докази порушення прав українців у Криму
Категорія
Події
Дата публікації

У суд ООН в Гаазі передали докази порушення прав українців у Криму

У суд ООН в Гаазі передали докази порушення прав українців у Криму

Кримська правозахисна група передала до Міжнародного суду ООН в Гаазі докази дискримінації українців щодо доступу до освіти українською в Криму.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Уповноваженого Верховної Ради з прав люди.

Читайте також: Стало відомо, скільки дітей навчається в українських класах в окупованому Криму

"Факти, зібрані Кримською правозахисною групою про дискримінацію українців у доступі до освіти українською мовою, були передані в Міжнародний суд ООН як частина доказової бази "Україна проти Росії" про порушення Росією Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації в АР Крим", - йдеться в тексті повідомлення.

Зазначимо, що з 2013 року в Криму кількість дітей, що отримують освіту українською, зменшилася в 36 разів. Так, в 2013 році в Криму навчалося українською 13 589 осіб, в той час як на сьогодні кількість таких учнів зменшилася до 371.

Як повідомляв ONLINE.UA, 19 квітня Міжнародний суд ООН погодився на впровадження тимчасових заходів за позовом "Україна проти Росії" для захисту національних меншин в анексованому Криму. Зокрема суд зобов'язав Росію забезпечити наявність на анексованому півострові освіти українською мовою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?