Ціни на горілку можуть знову зрости
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на горілку можуть знову зрости

Ціни на горілку можуть знову зрости

Міністерство економічного розвитку і торгівлі пропонує підвищити мінімальні ціни на горілку та лікеро-горілчані вироби.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

Так, повідомляється, що роздрібні ціни на горілку і лікеро-горілчані вироби планують збільшити на 7,64-11,3%; віскі, ром і джин - на 3,5-4,6%; коньяк (бренді) - на 3,4-6,1%; вина з додаванням спирту, ігристе та вермути - на 1,7-1,8%.

Як відомо, розмір мінімальних цін на алкоголь, який діє сьогодні, запроваджено у листопаді 2016 року. Водночас, у 2017 році зросли ставки акцизного податку на переважну більшість алкогольних напоїв (горілку, лікеро-горілчані вироби, коньяк, вина, тощо).

Читайте також: У Борисполі вилучили фальсифікований алкоголь на 3 млн грн: опубліковані фото

Внаслідок цього до Мінекономрозвитку надійшли чисельні звернення учасників ринку, які наголошували, що чинні мінімальні ціни не покривають їхні операційні витрати. Внаслідок цього, на думку асоціацій виробників алкогольної продукції, послаблюється конкуренція з боку легальних виробників і збільшується частка недобросовісних виробників.

Це відбувається тому, що такі компанії можуть скорочувати свої операційні витрати шляхом придбання необлікованого спирту, використання сурогатних речовин, ухилення від сплати податків, виробництва контрафактної продукції, тощо.

Як повідомляв ONLINE.UA, Господарський суд Києва зобов’язав міську раду скасувати рішення про заборону реалізації алкогольних та слабоалкогольних напоїв у нічний час.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?