В Україні значно занижені офіційні цифри зниклих безвісти
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні значно занижені офіційні цифри зниклих безвісти

В Україні значно занижені офіційні цифри зниклих безвісти
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш повідомив, що в Україні не існує єдиної системи обліку зниклих безвісти осіб.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Міжнародний комітет Червоного Хреста наводить число зниклих до 2 тис. осіб.

"Ми говорили з багатьма експертами, і вони неофіційно говорять, що за деякими ознаками можна судити, що йдеться про кількість до 4 тис. зниклих безвісти", - наголосив він.

Читайте також: Стало відомо число полонених бойовиками і зниклих на Донбасі українців

При цьому, за даними Служби безпеки України, офіційно осіб зі статусом зниклих безвісти в Україні 410.

"Система обліку в Україні фрагментарна, і єдиної цифри немає. У нас є координаційний центр СБУ, і він здійснює певний облік, проте системи, яка давала б змогу консолідувати всю інформацію, немає", - сказав міністр.

Міністр додав, що різниця в цифрах пояснюється тим, що людину не завжди можна визнати зниклою безвісти офіційно, адже вона може не перебувати за місцем проживання, а оточення може вважати, що вона просто поїхала.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?