Україна заплатила $10 млн за супроводження спорів "Нафтогазу" з Росією - ЗМІ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна заплатила $10 млн за супроводження спорів "Нафтогазу" з Росією - ЗМІ

Україна заплатила $10 млн за супроводження спорів "Нафтогазу" з Росією - ЗМІ

Україна виплатила американській юридичній компанії Covington&Burling більше 10 млн доларів за консультації та юридичний супровід справ у міжнародних судах у спорах з Росією.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Дзеркало тижня".

Читайте також: Гройсман пропонує віддати Росії Тимошенко, якщо Україна програє суд у Стокгольмі
Мова йде про виплати, які проводило Міністерство закордонних справ та НАК "Нафтогаз".
МЗС України почав співпрацю з Covington&Burling ще у 2015 році. Тоді для захисту інтересів України у суперечці з Росією щодо тлумачення і застосування Угоди між українським та російським урядами про заохочення і взаємний захист інвестицій американській компанії заплатили $300 тисяч.

Потім було підписано ще одну угоду, без уточнення справи.

"Згідно з документами, які має DT.UA, у 2015 р. за договором із МЗС Covington & Burling було сплачено за виконані роботи 1 077 108 дол. США. У 2016 р. сума виплат за договорами з МЗС становила 2 829 723 дол. ", - йдеться у матеріалі видання.

В свою чергу, НАК "Нафтогаз України" у грудні минулого року провів за переговорною процедурою закупівлю юридичних послуг, пов'язаних із захистом прав та інтересів України за позовом в Міжнародний трибунал ООН з морського права. Перемогла Covington & Burling.

Сума договору склала 6,31 млн доларів, а термін його дії — до 31 грудня 2017 року.

"Таким чином, тільки наведені тут суми, сплачені одній компанії, залученій МЗС і НАК "Нафтогаз" за надання схожих послуг, становлять за два роки більше 10 млн дол. Відомо також, що у бюджеті України на 2017 р. передбачено 152,2 млн грн (проти 107,7 млн у 2016 р.) на юридичний супровід вирішення спорів із РФ, пов'язаних із порушенням її зобов'язань за міжнародними договорами України", - повідомляють журналісти видання.

Як повідомляв ONLINE.UA, російский "Газпром" збільшив позовні вимоги до "Нафтогазу України" в Стокгольмському арбітражі з 31,7 мільярдів доларів до 37 мільярдів доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?