Експерт відзначив непослідовність заяв керівництва НБУ щодо "ПриватБанку"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерт відзначив непослідовність заяв керівництва НБУ щодо "ПриватБанку"

Експерт відзначив непослідовність заяв керівництва НБУ щодо "ПриватБанку"

Позиція глави Національного банку України Валерії Гонтаревої і її заступника Катерини Рожкової щодо "ПриватБанку" завдала державі збитків в розмірі 60 мільярдів гривень, вважає експерт, журналіст Олександр Дубінський.
Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.
"Прочитав я черговий шедевр думки, народжений заступником голови НБУ Катериною Рожковою- і не можу не звернути увагу на чергову брехню вищих посадових осіб Нацбанку про націоналізацію "ПриватБанку". Брехні, до речі, там приблизно на 76 мільярдів гривень, 2/3 з яких - прямі збитки бюджету", - написав Дубінський.
Він зазначив, що "по-перше, через чотири місяці після націоналізації виявилося, що "виведені за одну ніч 16 мільярдів гривень з "ПриватБанку" - виводилися "зовсім не за одну ніч".
"По-друге, виявляється, що Рожкова і Гонтарева - системно обманювали Міністерство фінансів, та й усіх громадян України", - пише журналіст. Дубінський зазначає, що 5 листопада 2015 року Національний банк України офіційно запевнив, що "ПриватБанк" виконує всі норми ліквідності і працює в звичайному режимі, а 27 квітня 2017, за заявою Рожкової, діагностику Привату вони закінчили влітку 2015 року та обсяг кредитів пов'язаним особам там був величезний
"Тобто знали про проблеми і півтора року про них мовчали? Причому мовчали адже на шкоду державі - позаяк якби "ПриватБанк" був ліквідований восени 2015 року, то вкладникам просто виплатили б 90 млрд. гривень. На сьогодні ж, за словами Гонтаревої, потреба в докапіталізації "ПриватБанку" після націоналізації склала вже 150 млрд гривень. Що означає одну просту річ - замовчуванням проблем банку протягом півтора років Гонтарева і Рожкова завдали державі збитків в 60 мільярдів гривень", - заявив Дубінський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?