Аваков повідомив, що запит РФ на арешт Яценюка не пройшов в Інтерпол
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков повідомив, що запит РФ на арешт Яценюка не пройшов в Інтерпол

Аваков повідомив, що запит РФ на арешт Яценюка не пройшов в Інтерпол
Джерело:  NV

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що з апит Росії до Інтерполу щодо арешту екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка не пройшов фільтр через заперечення української сторони.

Про це повідомляє "Новое время" з посиланням на "Інтерфакс-Україна", передає ONLINE.UA.

"Як тільки ми побачили, що російський Інтерпол вкинув листа з м. Єсентуки, де місцеві судді, обпившись води, запропонували вважати Арсенія Петровича учасником бойових дій у Чечні і вбивцею 30 військовослужбовців Російської Федерації, то ми порахували, що жарти жартами, але на всі ці маразми потрібно відповідати адекватно", - сказав Аваков.

Так звинувачення на адресу Яценюка про участь у бойових діях у Чечні та вбивстві 30 військових були відкинуті. Київ звернувся у всі інстанції Інтерполу. В результаті українське бюро подало заперечення.

Читайте також: Це деградація Росії: МЗС України відповів на "чеченську справу" Яценюка

"Як ми бачимо сьогодні, Інтерпол - це досить адекватна організація і прийняла до уваги наше звернення", - зазначив Аваков.

Глава МВС також розповів детальну схему подачі заперечень в Інтерпол.

"Ми ці заперечення направили, і таким чином, російська заявка не пройшла фільтр", - підсумував Він.

Як повідомляв ONLINE.UA, правоохоронні органи Росії звернулися до Генсекретаріату Інтерполу із запитом щодо оголошення екс-прем’єра України Арсенія Яценюка у міжнародний розшук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?