Парламент Чорногорії проголосував за вступ країни до НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Парламент Чорногорії проголосував за вступ країни до НАТО

Парламент Чорногорії проголосував за вступ країни до НАТО
Джерело:  BBC

Парламент Чорногорії у п'ятницю, 28 квітня, ратифікував протокол про приєднання країни до НАТО; за це рішення проголосували 46 депутатів.

Про це повідомляє ONLINE.UA із посиланням на "Русскую службу BBC".

Зазначається, що проти вступу Чорногорії до альянсу виступала Росія.

Опозиція бойкотувала засідання. Ще 35 не беруть участі в роботі парламенту з жовтня 2016 року, коли в країні пройшли вибори

Читайте також: У Путіна знову вирішили подратувати НАТО бойовими літаками

Також повідомляється, що засідання, на якому розглядалося питання про вступ Чорногорії до НАТО, проходило в стародавній столиці країни Цетінє.
Опозиція, яка наполягає на референдумі з питання про приєднання до НАТО, під час засідання проводила акцію протесту. Її організатором стала партія "Демократичний фронт". Опозиціонери заявили, що не визнають ратифікацію протоколу про згоду на приєднання Чорногорії до НАТО, передає державне телебачення.

Прем'єр-міністр Душко Маркович назвав голосування історичним подією і порівняв її з першим визнанням незалежності Чорногорії в 1878 році.

"Членство в НАТО є довгостроковою гарантією суверенітету і територіальної цілісності країни", - сказав прем'єр.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент США Дональд Трамп підписав акт про вступ Чорногорії до НАТО, котрий раніше був підтриманий американським Сенатом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?