Три дні на посаді: очільник партії Ле Пен пішов у відставку через заяву про Голокост
Категорія
Світ
Дата публікації

Три дні на посаді: очільник партії Ле Пен пішов у відставку через заяву про Голокост

Три дні на посаді: очільник партії Ле Пен пішов у відставку через заяву про Голокост
Джерело:  Reuters

Тимчасовий лідер партії "Національний фронт" кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен пішов у відставку після звинувачень у запереченні Голокосту.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Жан-Франсуа Жальк обіймав свою посаду три дні, перш ніж був змушений поступитися своєму однопартійцю Стіву Бріуа.

В інтерв'ю, яке Жальк дав у 2000 році, він висловив сумнів у тому, що нацисти використовували пестицид "Циклон Б" для масового знищення людей у таборах під час Другої світової війни. На текст звернув увагу журналіст газети La Croix Лоран де Буасье.

Читайте також: Європарламент почав процедуру позбавлення Ле Пен депутатського імунітету

Повідомляється, що Жальк, який бере участь у житті "Національного фронту" із середини 1970-х років, збирається оскаржувати звинувачення у суді.

Крім того, журналісти згадали, що в 1991 році його бачили на мітингу до 40-річчя смерті маршала Анрі-Філіпа Петена. З 1940 по 1944 рік пан Петен очолював уряд французьких колабораціоністів, який співпрацював із німцями.

Як повідомляв ONLINE.UA, колишній лідер та засновник французької праворадикальної партії "Національний фронт" Жан-Марі Ле Пен, розкритикував виборчу кампанію своєї доньки Марін Ле Пен, яка боротиметься за крісло президента Франції з Емануелем Макроном у другому турі виборів 7 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?