КНДР невдало запустила балістичну ракету - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

КНДР невдало запустила балістичну ракету - ЗМІ

КНДР невдало запустила балістичну ракету - ЗМІ
Джерело:  CNN

Північна Корея провела невдалі випробування балістичної ракети.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Як зазначає американська телекомпанія з посиланням на неназваного американського чиновника, запущена ракета, ймовірно, була балістичною ракетою середньої дальності, яка називається KN-17 (наземна ракета, що використовує тверде паливо й запускається з мобільної установки).

За даними південнокорейських військових, ракета стартувала з полігону в провінції Пхенан-Намдох і незабаром вибухнула. Ракета не досягла моря, впавши в 35 кілометрах від аеродрому

Агенство AFP також повідомляє з посиланням на представника міноборони США, що КНДР провела пуск ракети, яка, очевидно, вибухнула через кілька секунд після старту.

"КНДР здійснила пуск невпізнаного об'єкта в районі Пукчхан провінції Пхенан-Намдо сьогодні вранці", - цитує південнокорейське агентство Ренхап заяву південнокорейського об'єднаного комітету начальників штабів.

Читайте також: Дерджеп США закликав ООН до рішучих дій через загрозу нападу КНДР

За даними військових, Північна Корея провела пуск ракети близько 05:30 за місцевим часом. Південнокорейські експерти вважають, що ракета вибухнула через кілька секунд після старту.

Президент США Дональд Трамп проінформований про спробу випробувань північнокорейської ракети. "Адміністрація знає про останньому ракетний запуск КНДР. Президенту доповіли", - повідомив прес-секретар Трампа.

Як повідомляв ONLINE.UA, 16 квітня ЗМІ передавали, що Північна Корея спробувала запустити ракету невідомого типу в районі Синпхо в провінції Хамген-Намдо, проте ракета вибухнула практично відразу ж після старту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?