Затримані в Україні сепаратисти відмовляються повертатися на окупований Донбас - СБУ
Категорія
Події
Дата публікації

Затримані в Україні сепаратисти відмовляються повертатися на окупований Донбас - СБУ

Затримані в Україні сепаратисти відмовляються повертатися на окупований Донбас - СБУ
Джерело:  Еспресо

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандит заявив, що ув'язнені сепаратисти відмовляються повертатися на окуповані бойовиками ЛНР/ДНР території.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Еспресо.TV.

За його словами, представники України в Мінську в присутності правозахисників і міжнародних спостерігачів представлять ув'язнених за злочини проти України, які не хочуть їхати до ОРДЛО.

"Ми готові відкрити пенітенціарні місця, де знаходяться люди, які здійснювали злочини проти України та є в списках на обмін у рамках мінських домовленостей. Є представник уповноваженого з прав людини від Лутковської, все робиться в присутності ОБСЄ як гаранта, що ми покажемо людей, які не хочуть туди повертатися", - сказав Тандит.

Читайте також: Бойовики знову зірвали звільнення українських заручників - Геращенко

За його словами, ув'язнені побоюються, що в разі повернення до ОРДЛО бойовики відправлять їх на війну проти України.

"Багато з них розуміють, що їх можуть знову відправити на війну проти України. Ми покажемо, що є люди, які по своїй волі не хочуть повертатися, хоча є тими, кого заявляють в Мінську", - додав представник СБУ.

Він уточнив, що наразі заручниками офіційно є 118 українців у ОРДЛО, ще 10 українських бранців утримують на території Росії.

Як повідомляв ONLINE.UA, представник України в Тристоронній контактній групі по врегулюванню ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявляла, що кількість громадян України, що утримуються в полоні бойовиків так званих ДНР-ЛНР на Донбасі, зросла до 128 чоловік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?