У Луганській області біля патруля ОБСЄ сталися вибух і стрілянина
Категорія
Події
Дата публікації

У Луганській області біля патруля ОБСЄ сталися вибух і стрілянина

У Луганській області біля патруля ОБСЄ сталися вибух і стрілянина
Джерело:  СММ ОБСЄ

На окупованій бойовиками ЛНР території Луганської області поблизу патруля СММ ОБСЄ стався вибух та було відкрито вогонь зі стрілецької зброї.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт місії ОБСЄ, оприлюднений 29 квітня.

Згідно з повідомленням, 28 квітня патруль СММ ОБСЄ у складі 6 співробітників на 2 броньованих авто перебував на блокпості бойовиків ЛНР, розташованому приблизно за 1,5 км від підконтрольного ЛНР н. п. Молодіжне, де спостерігачі розмовляли з озброєним членом ЛНР.

"О 12:17 члени патруля попрямували до своїх автомобілів, щоб поїхати з цього району, коли той самий член ЛНР почав махати їм рукою, вказуючи на те, щоб патруль швидко залишив цей район. О 12:20, вже перебуваючи в автомобілях, спостерігачі почули вибух", - йдеться у звіті.

Читайте також: ОБСЄ відновила патрулювання в Луганській області

За оцінками спостерігачів, вибух був у повітрі приблизно на відстані 50–100 м, було видно хмару чорного диму, що піднімався над Молодіжним, однак із відстані місце удару не було видно. Визначити причину вибуху не вдалося. Патруль СММ поїхав із вказаного району.

"Того ж дня інший патруль СММ у складі 5 співробітників на 2 броньованих авто перебував на спостережному пункті приблизно за 50 м на захід від позиції ЛНР неподалік від підконтрольного ЛНР н. п. Крута Гора. Близько 10:35, коли всі члени патруля місії були обабіч своїх автомобілів, вони почули постріл зі стрілецької зброї приблизно за 40–50 м", - повідомили в ОБСЄ.

Зазначається, що спостерігачі не змогли визначити тип застосованого озброєння та напрямок вогню, патруль місії залишив район і повернувся до своєї бази до окупованого Луганська. В обох випадках СММ повідомила про події Спільний центр з контролю та координації та звернулася до СЦКК із запитом розібратися з інцидентами.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше розвідка з'ясувала, що бойовики ЛНР планують зробити постановочну відеозйомку відходу так званої «української ДРГ» в Луганській області, щоб дискредитувати Збройні сили України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?