У Путіна зробили нову заяву по "Яценюку в Чечні"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна зробили нову заяву по "Яценюку в Чечні"

У Путіна зробили нову заяву по "Яценюку в Чечні"
Джерело:  РІА Новини

У Слідчому комітеті Росії заявили, що будуть домагатися притягнення екс-прем'єра України Арсенія Яценюка до кримінальної відповідальності за нібито участь у зіткненнях в Чечні в 1994-95 роках.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російське видання РИА Новости.

"Слідчий комітет Росії має намір добиватися притягнення Яценюка до кримінальної відповідальності за російським законодавством, використовуючи всі правові можливості, передбачені міжнародним правом", - заявила офіційний представник СК РФ Світлана Петренко..

Читайте також: Досягнення в стилі НКВД: Потєхін про намагання РФ оголосити Яценюка у розшук Інтерполу

За її словами, у СК РФ є докази участі Яценюка як мінімум в двох озброєних зіткненнях, що сталися 31 грудня 1994 року на площі Мінутка в Грозному й у лютому 1995 року, а також в тортурах і розстрілах полонених російських військовослужбовців в Жовтневому районі Грозного 7 січня 1995 року .

Нагадаємо, раніше правоохоронні органи Росії звернулися до Генсекретаріату Інтерполу із запитом щодо оголошення екс-прем’єра України в міжнародний розшук.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що запит Росії до Інтерполу щодо арешту Арсенія Яценюка не пройшов фільтр через заперечення української сторони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?