Вчені довели можливість подорожей в часі
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені довели можливість подорожей в часі

Вчені довели можливість подорожей в часі

Дослідники з США та Канади математично довели існування машини часу, яка повинна рухатися уздовж кругової траєкторії, що проходить через простір-час.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Science Alert.

Фахівці вважають, що за формою машина часу нагадує "ящик" або "міхур", який дозволяє пасажирам переміщатися в минуле і майбутнє. Сама машина повинна рухатися уздовж кругової траєкторії, що проходить через простір-час.

Читайте також: Учені зафіксували новий атмосферний феномен, який назвали Стівом

Відповідно до теорії Ейнштейна, в нашому Всесвіті можливе існування замкнутих часоподібних кривих (англ. Closed timelike curve, CTC). Вони можуть утворитися тільки в тому випадку, якщо просторово-часовий контінуум викривиться особливим чином, формуючи, наприклад, кротові нори. Якщо рухатися уздовж цих кривих, можна подорожувати в майбутнє і минуле, повертаючись потім у вихідну точку.
Вчені запропонували математичну модель машини часу під назвою TARDIS. За своїм принципом дії машина часу нагадує міхур Алькубьєрре, який дозволяє космічному кораблю, що знаходиться всередені нього, досягати надзвичайної швидкості. На думку фахівців, TARDIS повинна переміщатися по замкнутій кривій, щоб люди, що знаходяться в ній відчували постійне прискорення. При цьому зовнішній спостерігач побачить дві версії мандрівників всередині міхура: для однієї час тече нормально, а для іншої — у зворотному напрямку. Існування даної машини часу, на думку дослідників, теоретично можливо, але для цього потрібно придумати спосіб викривити простір і час.

Як повідомляв ONLINE.UA, російські, японські та бразильські вчені створили гриби, що світяться майже всіма кольорами веселки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?