Інтерпол відмовив Росії у розшуках Яценюка
Категорія
Політика
Дата публікації

Інтерпол відмовив Росії у розшуках Яценюка

Інтерпол відмовив Росії у розшуках Яценюка

Інтерпол відмовив Росії у клопотанні про оголошення у міжнародний розшук з метою арешту та подальшої екстрадиції до РФ колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.

"Із задоволенням і повагою констатую, що Інтерпол – як адекватна і солідна міжнародна правова організація – відповідно до свого протоколу взяла до уваги моє звернення і відмовила в безглуздому клопотанні РФ", - написав він.

Крім того, голова МВС також повідомив, що російське клопотання було повним абсурдом і спробою політично мотивованого переслідування.

Читайте також: Яценюку в Росії знову нагадали про "війну в Чечні": соцмережі веселяться

"Запит РФ в Інтерпол заснований на ордері на арешт Яценюка, нібито виданим міським судом міста Єсентуки Ставропольського краю 3 березня 2017 року. Російські слідчі, як випливає з документа, підозрюють пана Яценюка в тому, що він (увага!) вогнем з автомата Калашникова вбив 30 і поранив 13 російських військовослужбовців під час бойових дій в Грозному, Чеченської республіки", - підкреслив він.

Також Арсен Аваков додав, що "ці події, які нібито мали місце під час участі Арсенія Яценюка у "озброєній банді "Мрія", у складі якої він брав участь в атаках на російських військовослужбовців" в президентському палаці, на площі Хвилинка і на залізничній станції "Грізний" з 31 грудня 1994 по 2 січня 1995 року".

"Сподіваюся, що цей казус протверезить перепилих води "Єсентуки" маргіналів! З іншого боку, впевнений, що складений фантазерами з російського Слідчого комітету інформаційний привід ще раз приверне увагу міжнародної громадськості до факту незаконного арешту та застосування тортур у російських в'язницях до Миколи Карпюку і Станіславу Клиху!" – прокоментував міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, 27 березня стало відомо, що міський суд у Єсентуках заочно заарештував екс-прем'єра Арсенія Яценюка та заявив про оголошення його у міжнародний розшук.

МЗС України назвав заочний арешт Яценюка в РФ "елементом гібридної війни" і закликав міжнародне співтовариство посилити санкції проти Москви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?