У кандидата в президенти Франції проїхались по путінській пропаганді
Категорія
Світ
Дата публікації

У кандидата в президенти Франції проїхались по путінській пропаганді

У кандидата в президенти Франції проїхались по путінській пропаганді

Виборчий штаб кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона, який вийшов до другого туру перегонів, відмовив в акредитації російським державним ЗМІ, вважаючи їх "агентами державної пропаганди".

Про це заявив представник штабу Макрона, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на RFI.

Рішення щодо відмови в акредитації Sputnik і Russia Today France було прийняте через те, що вони "регулярно поширюють брехливу інформацію".

Як наголосив представник Макрона, у фаворита президентської гонки не вважають ці російські ЗМІ "ані органами преси, ані засобами масової інформації", оскільки вони "поширюють неправдиву інформацію регулярно й систематично".

Читайте також: Західний устрій зарано ховати, вибори у Франції це доводять — Atlantic Council

На питання журналістів, чи вплине ця ситуація на відносини Макрона з Москвою в разі його обрання президентом, представник відповів, що якщо "виникнуть проблеми з Кремлем у разі обрання президентом, це стане предметом відкритої дискусії".

Окрім цього він додав, що в штабі кандидата готові пояснити причини відмови в акредитації Russia Today і Sputnik, проте вважають, що наразі російська влада не готова виступити у дискусії, яка виникла з їхніми агентами.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про відставку голови виборчого штабу Марін Ле Пен, конкурента Макрона у боротьбі за президентство, через скандальну заяву щодо Голокосту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?