Громадянські права, фінанси та Ірландія: у ЄС назвали головні теми щодо виходу Британії
Категорія
Світ
Дата публікації

Громадянські права, фінанси та Ірландія: у ЄС назвали головні теми щодо виходу Британії

Громадянські права, фінанси та Ірландія: у ЄС назвали  головні теми щодо виходу Британії

Переговори між Європейським Союзом та Великою Британії щодо виходу Сполученого Королівства зі складу ЄС розпочнуться з питань, що стосуються права громадян, фінансів і кордонів Ірландії.

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.

"Ми домовилися вести переговори поетапно. Першим пріоритетом стануть гарантії нашим громадянам, фінанси і питання щодо кордонів Ірландії", - сказав Туск.

Він також зазначив, що йдеться про 4,5 мільйона осіб, включаючи європейців, що живуть у Британії, і британських громадян, які перебувають у континентальних країнах Євросоюзу.

Читайте також: Вихід Британії з ЄС: стало відомо про жорсткий сценарій

Після цього, за словами Туска, Брюссель і Лондон зможуть почати переговори про майбутні відносини, в тому числі торгівельні.

"Лідери ЄС оцінять і вирішать, чи досягнуто значного прогресу. Це буде одностайне рішення всіх 27 країн ЄС. Якщо буде досягнутий значний прогрес, то ми зможемо почати обговорювати майбутні відносини", - сказав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що остаточний вихід Великої Британії зі складу Євросоюзу очікується навесні 2019 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?