У Міноборони заявили про готовність стріляти у разі диверсій
Категорія
Україна
Дата публікації

У Міноборони заявили про готовність стріляти у разі диверсій

Міністерство оборони України
У Міноборони заявили про готовність стріляти у разі диверсій

Через збільшення спроб диверсій та терактів, бійці Військово-морських сил України попередили, що відкриватимуть вогонь у разі неадекватних дій стосовно військових об’єктів чи військовослужбовців.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міноборони України.

"Останнім часом почастішали випадки спроб вчинення провокацій, диверсій, терористичних актів та інших протиправних дій проти військових об’єктів, особливо щодо баз (арсеналів), складів тощо. Ворог активізував свою підривну діяльність у тому числі й глибоко в тилу, про що свідчать факти застосування ним безпілотних літальних апаратів, використання в протиправних цілях саморобних вибухових пристроїв, організація різного роду провокацій", - йдеться в заяві.

Читайте також: СБУ звинуватила журналістів ZIKу у "підготовці до диверсії на військовому об’єкті"

Крім того, у зверненні говориться про те, що "антиукраїнські сили свої ганебні наміри цинічно "підганяють" під свята і річницю трагічних подій 2 травня 2014 року в Одесі".

"У зв’язку з вищезазначеним, командування Військово-морських сил Збройних сил України звертає увагу громадян на те, що у разі будь-яких спроб провокацій, неадекватних дій з боку деструктивних елементів стосовно військових об’єктів або військовослужбовців, посадові особи гарнізонів, військових частин, чергових служб, варти і нарядів вживатимуть відповідні заходи протидії, передбачені чинними нормативно-правовими актами України, у тому числі - у випадку необхідності - з застосуванням зброї", - попередили військові.

Також командування ВМС ЗСУ звернулося до місцевих органів влади та громадян з "проханням бути пильними, не "вестися" на провокації російських спецслужб, зберігати спокій, дотримуватися законів України, а при виявленні підозрілих осіб в місцях дислокації військових об’єктів негайно повідомляти військове командування і правоохоронні органи".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в тиловому місті Бахмут на Донбасі було затримано члена диверсійно-розвідувальної групи бойовиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?