Єльцин колись влаштував Кравчуку скандал через "війну з Україною" – відома журналістка
Категорія
Україна
Дата публікації

Єльцин колись влаштував Кравчуку скандал через "війну з Україною" – відома журналістка

Єльцин колись влаштував Кравчуку скандал через "війну з Україною" – відома журналістка
Джерело:  online.ua

Під час війни в Грузії у 1993 році президент Росії Борис Єльцин влаштував скандал українському колезі Леоніду Кравчуку через те, що бійці УНА-УНСО знищили близько 50 російських десантників.

Про це розповіла відома українська журналістка Наталія Чангулі в шоу Double Ять на ONLINE.UA.

"22 УНА-УНСОвці виходили із оточення і поклали десь 50 фахових російських десантників, ще й танк підпалили (правда, кажуть, що випадково влучили). Це був бій під Шромою, і після нього — це зафіксовано, факт — Єльцин влаштував Кравчуку дикий скандал, що ми починаємо війну з Україною", - розповіла вона.

Журналістка запевнила, що Кравчук підтвердив скандал із Єльциним у особистій розмові.

"Підтвердив Кравчук, у мене є відео навіть. Я кажу: "Леонід Макарович, у вас же була телефонна дуель з Єльциним, він обіцяв почати війну з Україною", а він: "А чому це телефонна? Так, мовляв, було, але ж ви ж його повинні зрозуміти, Росія величезна країна, ведмідь, який вважає себе потужним і так собі на Україну дивиться". Тоді був флот спільного керування України і Росії, то вони використали цей флот, десантні кораблі, артилерію, проти Грузії, а Макарович сидів і мовчав, але грузинам посилав гуманітарну", - зазначила Чангулі.

За її словами, тоді росіян шокувало, що"раптом якась жменька хлопців від 17 років в Грузії дає російським професіоналам!"

"У них був командир нормальний за віком, пройшов велику військову службу, Валерій Бобрович. Та він написав книжку "Щоденник сотника Устима"! Ця жменька юнаків з одним офіцером поклала півсотні десантників. Єльцин розлютився, але Кравчук його "зрозумів і почав умовляти", мовляв, це діти, це добровольці, це не вся Україна, всі сидять на своїх городах, і він правду казав", - додала журналістка.

За її словами, Кравчук переконував Єльцина, що не варто "через жменьку хлопців війну починати".

Більше дивіться в програмі Double Ять на ONLINE.UA: Сашко Білий в Чечні взяв в полон взвод російської морської піхоти – відома журналістка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?