Врятував цілий батальйон: в мережі з'явилася яскрава розповідь про бійця АТО
Категорія
Події
Дата публікації

Врятував цілий батальйон: в мережі з'явилася яскрава розповідь про бійця АТО

Врятував цілий батальйон: в мережі з'явилася яскрава розповідь про бійця АТО

В мережі з'явилася розповідь про бійця АТО з позивним "Фаберже", який, ризикуючи власним життям, врятував прапор свого батальйону, перебуваючи у полоні бойовиків.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста Андрія Цаплієнка.

"Це Юрій Яницький, позивний "Фаберже". На початку війни він та ще кілька бійців 20-го батальйону відбивалися від навали бойовиків на блокпості біля селища Красний Партизан. Хлопців повністю оточили. По них били танки. Після майже п'ятигодинного бою їх захопили", - написав він.

Цаплієнко також нагадав про відео, на якому український капелан забирає тіла бійців, загиблих у Красному Партизані.

Читайте також: Бійці АТО покарали "беркут" ДНР: з'явилося відео

"Юрій розповів, що насправді полонених бійців розстріляв в упор один з орків. Юрко назавжди запам'ятав його обліччя. Та й самого "Фаберже" могли розстріляти. Запросто. Бо всі сорок три дні в полоні "Фаберже" проносив на собі... прапор батальйону. Встиг його зняти і заховав під формою", - додав журналіст.

Сам боєць розповідає, що, "на щастя, нас не дуже ретельно перевіряли".

"А якщо би знайшли?" - запитав я його. "Розстріляли би, напевно. За таке вони розстрілюють, бува", - посмінувся воїн.

Цаплієнко додав, що "кажуть, підрозділ існує, допоки не втрачено його прапор, отже, Юрко, можна сказати, врятував цілий батальйон".

"Подвиг цього відчайдуха якось забутий державою - й досі не відзначений нагородами. Та ми не забуваємо", - резюмував він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі були опубліковані фото російської техніки, яку українські воїни знищили на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?