У Білорусі заарештовано лідера опозиції
Категорія
Світ
Дата публікації

У Білорусі заарештовано лідера опозиції

У Білорусі заарештовано лідера опозиції
Джерело:  BBC

У столиці Білорусі, Мінську, був заарештований опозиційний політик Микола Статкевич, який закликав своїх до участі в акції проти політики президента країни Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Опозиціонера було засуджено до п'яти діб адміністративного арешту. При чому жодних повідомлень щодо причини арешту не повідомляється.

Про затримання політика стало відомо 29 квітня, коли співробітники Ленінського РУВС Мінська повідомили про це його дружині, Марині Адамович, яка розшукувала чоловіка після того, як він перестав виходити на зв'язок.

Читайте також: Міліцію Білорусі, що розганяла мітинги, висміяли жорстким відео

28 квітня Статкевич закликав білорусів вийти на Жовтневу площу у центрі Мінська в Міжнародний день солідарності трудящих, 1 травня, і висловити протест проти політики Лукашенка щодо обмеження прав трудящих, залякування населення та репресій проти активістів.

Опозиціонер підкреслював, що не має наміру просити у влади дозволу на проведення акції.

Як повідомляв ONLINE.UA, 25 березня під час акцій, приурочених до Дня Свободи Білорусі в Мінську було затримано більше 700 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?