Експерти Fitch погіршили прогноз для економіки України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерти Fitch погіршили прогноз для економіки України

Експерти Fitch погіршили прогноз для економіки України
Джерело:  Fitch Ratings

Експерти міжнародного рейтингового агентства Fitch погіршили прогноз росту економіки України у 2017 році з 2,5% до 2%.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Fitch.

"Зростання ВВП України у 2016 році становило 2,3%, що перевершило очікування, але блокада негативно позначиться на гірничодобувній, металургійній і електроенергетичній галузях. Ми прогнозуємо, що зростання у 2017 році сповільниться до 2%", - йдеться у повідомленні.

При тому на 2018 рік експерти прогнозують, що зростання ВВП може досягти 3% у завдяки інвестиціям та поліпшенням споживчого попиту.

Читайте також: Критично важливо: в МВФ пояснили вимогу проведення пенсійної реформи в Україні

Середня інфляція, за прогнозами агентства, у 2017 році знизиться до 11,2% в порівнянні з 14,9% у 2016 році (при цьому, за даними Держстату, у 2016 році споживчі ціни підвищилися на 12,4%).

Також, Fitch підтвердив довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній національній валюті на рівні В-.

Відповідно зі шкалою Fitch, рейтинги групи "В" означають наявність певних кредитних ризиків при обмеженому запасі міцності.

"У рейтингах України спостерігається слабка ліквідність, високе боргове навантаження й структурні недоліки, пов'язані зі слабким банківським сектором, інституціональними обмеженнями, геополітичними й політичними ризиками", - додали експерти.

Агентство зазначає, що міжнародні резерви НБУ збільшилися до 16,7 млрд доларів після перерахування траншів від Міжнародного валютного фонду і Єврокомісії.

Fitch вважає, що до кінця 2017 року міжнародні запаси можуть збільшитися до 18,1 млрд доларів.

"Продовження програми МВФ є позитивним для кредитного профілю України, тому що він підтримує зовнішнє фінансування, підтримує довіру й забезпечує імпульс реформ. Однак подальші виплати від МВФ та інших міжнародних партнерів залежатимуть від прогресу в реалізації програми структурних реформ... Ключові показники реформ містять у собі пенсійну реформу, впровадження ринку землі, приватизацію й прогрес у боротьбі з корупцією", - резюмує агентство.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Міжнародний валютний фонд спрогнозував на кінець 2017 року зростання ВВП України на рівні 2% при інфляції у 10%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?