Помер видатний український поет Борис Олійник
Категорія
Культура
Дата публікації

Помер видатний український поет Борис Олійник

Помер видатний український поет Борис Олійник

У неділю, 30 квітня, на 82-му році життя помер легендарний український поет Борис Олійник.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста Михайла Маслія.

Поет помер об 11 годині 45 хвилин після важкої і тривалої хвороби.

"Колись він сформулював своє життєве і творче кредо: "Писати, як живеш, а жити, як пишеш". Активною громадянською позицією Борис Олійник довів, що поет відповідає за все, що було до нього, що відбувається за його життя і що буде після нього. "Я тим уже пишаюся, що українець зроду", - класика, яка також належить перу і діям цієї багатогранної особистості", - написав Маслій.

Читайте також: Помер режисер культового "Мовчання ягнят"

"Борис Ілліч заслужив багатомільйонну любов українців у всіх світах саме за свою поезію. Коли читаєш його "Парубоцьку баладу", "Стару пісню на новий мотив" , "Ринг", "До проблеми: революція і художник" ," А зрадник завше продає когось", відчуваєш почерк віртуоза слова найвищого класу", - додав журналіст.

Борис Олійник - видатний український поет, перекладач, державний діяч. Автор понад 40 книг, віршів, есе, статей, які перекладалися російською, чеською, словацькою, польською, сербською, румунською, італійською та іншими мовами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?