У Польщі затримали австрійця, підозрюваного у вбивствах українських полонених на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

У Польщі затримали австрійця, підозрюваного у вбивствах українських полонених на Донбасі

У Польщі затримали австрійця, підозрюваного у вбивствах українських полонених на Донбасі
Джерело:  Укрінформ

Польські прикордонники на прикордонному пункті “Дорогуськ-Ягодин” (Волинська область) затримали громадянина Австрії, який підозрюється в участі у незаконних збройних формуваннях на Донбасі, знущанні й вбивстві українських військовополонених.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

“25-річний австрієць затриманий вночі з п'ятниці на суботу при виїзді з Польщі в Україну на підставі європейського наказу про арешт, який ініціювала Австрія. Іноземець розшукується у зв'язку з підозрою в участі у збройному конфлікті на сході Україні, де, ймовірно, він вбивав поранених і заручників як член однієї з воюючих груп”, - повідомив у коментарі виданню речник Надбужанського відділу Прикордонної служби РП Даріуш Сеніцький.

Читайте також: Бійці АТО покарали "беркут" ДНР: з'явилося відео

Він додав, що затриманий зараз перебуває в руках польських органів правосуддя, яке готує документи для його екстрадиції до Австрії.

За твердженням польських прикордонників, австрійця допомогло затримати те, що з 7 квітня на зовнішніх кордонах ЄС посилено контроль і перевірку іноземців — громадян ЄС, які в'їжджають або виїжджають з Євросоюзу. Сеніцький також зазначив, що це перший випадок, коли на польсько-українському кордоні затримано підозрюваного в участі у незаконних збройних формуваннях на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?