Артеменко відреагував на повідомлення про припинення українського громадянства
Категорія
Політика
Дата публікації

Артеменко відреагував на повідомлення про припинення українського громадянства

Артеменко відреагував на повідомлення про припинення українського громадянства
Джерело:  online.ua

Народний депутат Андрій Артеменко, який раніше пропонував "план оренди Криму Росією" в рамках врегулювання конфлікту на Донбасі, назвав необґрунтованим можливе припинення його громадянства України.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112 Україна".

Політик уточнив, що буде оскаржувати це рішення у разі підтвердження інформації. Для офіційного підтвердження Артеменко подав запит в Адміністрацію президента.

"Головне питання - підписав президент цей указ чи ні, порушена конституція України, чи ні. Оскільки в Конституції України прописано, що громадянин може припинити громадянство України тільки за власним бажанням. Мені нічого не відомо про цей указ і для з'ясування цього інформаційного витоку, тому що розуміємо, що інформація пішла від Олега Ляшка. Я подав офіційний депутатський запит до Адміністрації президента, щоб зрозуміти офіційну позицію президента. Якщо так - буде відповідна реакція. Якщо немає такого політика, як Олег Ляшко треба судити", - заявив Артеменко.

Читайте також: Ми ще зустрінемось: Артеменко відповів на припинення свого громадянства

За словами Артеменка, він збирається оскаржити указ, якщо інформація підтвердиться. Можливе рішення про припинення громадянства України за нібито наявності другого громадянства - Канади, є необґрунтованим.

"Якщо президент Порошенко це зробив, буде відповідна реакція. Звичайно, моє звернення і реакція моїх адвокатів - ми будемо оскаржувати це питання…Ще в 2014 році, коли я дізнався, що буду зареєстрований кандидатом у народні депутати від "Радикальної партії", я офіційно звернувся у відповідні установи та анулював свій паспорт і подав заяву про припинення громадянства", - додав Артеменко.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко підписав указ про припинення українського громадянства позафракційного народного депутата Андрія Артеменка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?