Оскароносна акторка виступила на підтримку Сенцова
Категорія
Світ
Дата публікації

Оскароносна акторка виступила на підтримку Сенцова

Оскароносна акторка виступила на підтримку Сенцова

Американська оскароносна акторка Меріл Стріп символічно підтримала незаконно засудженого до 20 років тюремного ув’язнення в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook нардепа Мустафи Найєма.

Зазначається, що акторка зробила фотографію з табличкою #FreeSentsov. За словами Найєма, Стріп була в курсі, що серед номінантів премії "Свобода писати" є засуджений режисер, але всіх подробиць його історії не знала.

"Під час недовгого діалогу мені вдалося досить детально розповісти їй про історію Олега Сенцова – про матеріали його справи, про його сім'ю, про Крим, про насильно нав'язане громадянство і двох його дітей, які залишилися на анексованій території", – написав нардеп.

Читайте також: Сестра засудженого в Росії Сенцова отримала за нього американську премію

Найєм додав, що Меріл Стріп "жваво цікавилася деталями і наприкінці розмови сама запитала, "чим ми можемо допомогти йому".

"Я розповів про ініціативи центру PEN America зібрати коаліції міжнародних організацій, які виступили б за звільнення Олега з в'язниці й запропонував їй символічно підтримати Олега фотографією з табличкою #FreeSentsov. Вона погодилася без всяких застережень", – написав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Олега Сенцова підтримав голівудський актор Джонні Депп.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?