НАТО може відправити до Афганістану додатковий контингент
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО може відправити до Афганістану додатковий контингент

НАТО може відправити до Афганістану додатковий контингент

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що члени Північноатлантичного альянсу розглядають можливість відправки до Афганістану додаткових контингентів у рамках місії "Рішуча підтримка" .

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Як заявив генсек НАТО в інтерв'ю німецькому виданню Welt am Sonntag, опублікованому в неділю, 30 квітня, деякі члени військово-політичного блоку виступають також за продовження мандату місії не щороку, як це відбувається зараз, а на довші періоди. Остаточне рішення щодо цього очікується в червні 2017 року.

Читайте також: США звинуватили Росію у постачанні зброї бойовикам "Талібану" в Афганістані

Місія "Рішуча підтримка" розпочалась на початку 2015 року. Вона замінила 13-річну бойову місію Міжнародних сил з підтримки безпеки в Афганістані (ISAF). Якщо в рамках ISAF на території країни перебували 140 тисяч військових НАТО, то чисельність персоналу нової місії поки обмежується приблизно 13 тисячами бійців, які не беруть участі в бойових діях, а займаються вишколом та консультуванням афганських сил безпеки.

Після виведення більшої частини іноземних військових з території Афганістану активізувалися дії бойовиків руху "Талібан" які почали відвойовувати території. За даними американської наглядової організації SIGAR, яка підготувала доповідь для Конгресу США щодо ситуації в Афганістані, на листопад 2016 року офіційна влада в Кабулі контролювала трохи більше половини території країни.

Як повідомляв ONLINE.UA, 22 квітня бойовики руху "Талібан" напали на військову базу в Мазарі-Шаріфа в Афганістані, в результаті чого загинуло 150 військовослужбовців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?