Безпрецедентний для України процес: Луценко зробив заяву перед початком суду над Януковичем
Категорія
Події
Дата публікації

Безпрецедентний для України процес: Луценко зробив заяву перед початком суду над Януковичем

Безпрецедентний для України процес: Луценко зробив заяву перед початком суду над Януковичем
Джерело:  online.ua

Генеральний прокурор України Юрій Луценко зробив заяву перед початком заочного судового процесу над екс-президентом-втікачем Віктором Януковичем, засідання якого почнуться 4 травня в Оболонському районному суді Києва.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео Генеральної прокуратури України.

Читайте також: $1,5 млрд Януковича: Луценко розповів "красиву" схему походження

"4 травня розпочнеться безпрецедентний для України судовий процес. Генеральна прокуратура від імені держави Україна буде звинувачувати колишнього президента у державній зраді", - заявив Луценко.

За словами Луценка, за допомогою Януковича Росія захопила Крим та окупувала Донбас.
"Цей процес не лише про громадянина Януковича. Цей процес також про його кремлівських господарів, які використали як фіговий листок підписаний Януковичем документ для того, щоби: окупувати український Крим, залити кров’ю український Донбас, спробувати поставити на коліна нашу державу", - сказав Луценко.

Генпрокурор підкреслив, що прокурори під час процесу будуть представляти і тих, кого було вбито та поранено під час війни, а також і тих, хто залишив свої домівки у Криму та Донбасі.
"Я вірю, що майбутнє судове рішення є дуже важливим не тільки з точки зору найвищої справедливості, але і як знак попередження усім тим, хто в майбутньому насмілиться стати на шлях державної зради. В той же час українські прокурори на цьому процесі будуть представляти не лише державу Україна. Вони будуть виступати від імені тисяч убитих, десятків тисяч поранених, мільйонів біженців з українського Криму та Донбасу", - йдеться у зверненні генпрокурора.

Нагадаємо, справу по звинуваченню Януковича розглядатиме колегія з трьох суддів — голова суду Владислав Дев’ятко, його заступник Дмитро Камбулов і суддя цивільно-адміністративної колегії суддів Максим Титов.
Як повідомляв ONLINE.UA,  адвокати екс-президента-утікача Віктора Януковича заявили, що передача справи їх підзахисного за звинуваченням у державній зраді до суду є незаконною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?