Австрійська прокуратура: затриманий у Польщі австрієць воював на Донбасі на боці України
Категорія
Події
Дата публікації

Австрійська прокуратура: затриманий у Польщі австрієць воював на Донбасі на боці України

Австрійська прокуратура: затриманий у Польщі австрієць воював на Донбасі на боці України

Прокуратура міста Вінер-Нойштадт, що в Австрії, зробила несподівану заяву з приводу затримання на українсько-польському кордоні свого громадянина, якого раніше було названо бойовиком із так званих ДНР-ЛНР.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

25-річний громадянин Австрії, якого затримали на польсько-українському кордоні поблизу Дорогуська, за даними австрійських правоохоронців, воював на Донбасі на українському боці. Про це ввечері в неділю, 30 квітня, заявив речник прокуратури міста Вінер-Нойштадт Еріх Габіцль.

Затриманого підозрюють у вбивствах супротивників українських військових на Донбасі - "ворожих солдатів, які здалися", а також цивільних. Речник прокуратури Еріх Габіцль уточнив, що злочини могли бути скоєні під час бойових дій за Донецький аеропорт. У міністерстві внутрішніх справ Австрії підтвердили, що затриманого підозрюють у "воєнних злочинах проти осіб".
Повідомляється, що проти затриманого чоловіка триває ще одне розслідування у зв'язку з імовірним порушенням закону про наркотичні речовини, однак ордер на арешт було видано саме через підозру в скоєнні воєнних злочинів.

Як повідомляв ONLINE.UA, в жовтні 2016 році в аеропорту "Бориспіль" було затримано громадянина Бразилії, який підозрюється у скоєні злочинів у складі так званих ДНР-ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?