Реформи або Frexit: Макрон зробив заяву по Євросоюзу
Категорія
Світ
Дата публікації

Реформи або Frexit: Макрон зробив заяву по Євросоюзу

Реформи або Frexit: Макрон зробив заяву по Євросоюзу
Джерело:  BBC

Європейський союз має бути реформований, інакше Франція вийде зі складу ЄС.

Про це заявив єдиний проєвропейський кандидат в президенти Франції Емануель Макрон, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Читайте також: Президентські перегони у Франції: Макрон отримав потужну підтримку

"Я - проєвропейський політик, в ході цих виборів я постійно захищав європейську ідею та європейську політику, так як я вважаю, що це надзвичайно важливо для французів і для того, яке місце наша країна займає в процесі глобалізації", - підкреслив Макрон.

"Але в той же час ми повинні враховувати ситуацію, слухати людей, те, що вони надзвичайно розгнівані сьогодні і не хочуть чекати. Подальша розбалансованість в роботі ЄС неприпустима. Тому я вважаю, що мій мандат поширюється і на глибоке реформування Євросоюзу, нашого європейського проекту", - зазначив він.

В той же час, політик висловив думку, що з його боку було б зрадою, якщо б він дозволив Євросоюзу функціонувати, як зараз.

"І я не хочу цього. Тому що на наступний день у нас буде Frexit, або знову - "Національний фронт", - додав Емануель Макрон.

Як повідомляв ONLINE.UA, до другого туру президентських виборів у Францій пройшов лідер політичного руху En Marhe!, колишній міністр економіки Франції Еммануель Макрон з 24,01% голосів виборців, а також лідер "Національного фронту" Марін Ле Пен з 21,3% підтримки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?